Informasjon og linker
 

     


 
   
 
   
 
   
 
 
Gran Canaria   
Kart
D.norske skolen
Dyr og insekter  
Flyplassen
Historie  

Hoteller

Jardin Botanico  
Julekrybber
 Landbruk  
Langtidsferie
Mat
Museer  
Planteliv
Reiseselskaper  
Rundtur på øya
Sjømannskirken  
Vann
Vær  
Webkamera
 
Steder  
Amadores
Arguineguin  
Las Palmas
Puerto Rico  
Roque Nublo
San Bartolome  
San Nicolas
Santa Lucia  
Tejeda
Veneguera  
Linker
Start  
St art
   
 

 

 


Sjømannskirken i Arguineguin
  

Sjømannskirken har over 70 000 besøkende
i året. Kirken har også eget nettsted
Oppdatert 29.11.2016

 


Dette bildet viser litt av uteplassen til den nye kirken.

Ny sjømannskirke, høsten 2008 - en formidabel suksess!

Enten du kommer til Gran Canaria for første gang eller du er en årviss gjest -  den norske sjømannskirken i Arguineguin er vel verdt et  besøk, - ikke minst på grunn av de hjelpsomme og trivelige menneskene som arbeider her.

Før lå den i et lite toetasjes hus ved siden av det store Sunwinghotellet. Målt i kvadratmeter var ikke stedet stort - men betydningen for nordmenn på ferie og fastboende i området kan vanskelig overvurderes.

Nå har de flyttet inn i en ny og mye større eiendom, nærmere fiskehavna. Men også denne ligger usedvanlig fint til med utsikt utover sjøen og bedre plass for alle.

 


Den nye sjømannskirken i desember 2008

 

Her kan du blant annet få kjøpt norsk kaffe og vafler (gode), lese norske aviser, låne bøker, lese e-post, treffe andre nordmenn - både turister og fastboende - og få råd og hjelp på mange vis. 

Det er også mulig å ringe hjem med sjømannskirkens IP-telefon - men det er ønskelig at en fatter seg i korthet når en benytter denne.

Dersom du har en bærbar PC kan du koble deg opp mot internett gjennom sjømannskirkens trådløse nett. Her er det egne bord for de som ønsker å gjøre det.

400 tallerkener med risgrøt på en time!
I vintersesongen er lørdagene grøt-dag her. Sverre Larsen forteller i nr 1 av 2011-utgaven av Gaviota at det hver lørdag serveres ca 400 porsjoner risgrøt - og at du må være tidlig ute om du vil smake - det hender at de er utsolgt på mindre enn en time!
400 porsjoner er forøvrig maksantallet de er i stand til å lage med de kjøkken-mulighetene de rår over.

 


Den nye sjømannskirken - uteplass og inngangsparti - utenfor høyre billedkant ligger fiskehavna.

 

Mange par benytter også anledningen til å gifte seg her - og i forbindelse med de store høytidene arrangerer kirken sammenkomster med servering og underholdning (mer om dette kommer senere). 
 


Kirkerommet i den nye sjømannskirken

 

Noen bilder fra den gamle sjømannskirken

 

Den gamle sjømannskirken i Arguineguin.
 

 
 

Kjøkkenet i den gamle sjømannskirken
  

 

Utsikten fra den gamle kirken
 

La Gaviota - sjømannskirkens tidsskrift

 

La Gaviota

'La Gaviota' (Måken) - er et informasjonsblad som Sjømannskirken på Gran Canaria gir ut. Her finner du nyttig informasjon bl. a. om Gran Canaria, Arguineguin, serviceinstitusjoner, arrangement og sjømannskirken.
Bladet er p.t. gratis og legges ut på sentrale steder fra Playa del Inglés til Amadores, - selvsagt også i sjømannskirken.
Det er normalt 4 utgivelser pr. år, - mars, slutten av mai, slutten av september og ca 1. desember.
(Anbefales!)

Sjømannskirkens eget nettsted.

 


 

 
 

 

 

   

All pictures
©
GN

   
 

www.norwegen1.com
www.grancanaria2000.com
www.links4students.com
www.otta2000.com
Geir Neverdal
 (Lektor)

 

 

 

(Vi har selvsagt ingen kontroll med innholdet på de sidene som det linkes til - men forsøker så langt som mulig å velge seriøse og nyttige nettsteder. Internettet er imidlertid i stadig 
forandring, av og til overtar enkeltpersoner og "bedrifter" i nettets "gråsone" nettadresser som tidligere har vist til nyttige og informative sider. Det forekommer dessverre også 
at nettsider blir "hacket" og får forandret innhold.  Dersom du finner feil - eller om noen av linkene her skulle peke til tvilsomme sider  vil vi gjerne få tilbakemelding slik at vi kan 
rette dette opp. Vi minner videre om at dette er en gratistjeneste og at vi selvsagt ikke kan ta noe ansvar for konsekvenser av mulige feil som måtte finnes på disse sidene 
eller de sidene det linkes til. Vær generelt kritisk til all informasjon du finner på Internett - og sjekk også med andre kilder dersom det er noe som er viktig for deg.)