Klikk her for et større kart over Gran Canaria.
Informasjon og linker
 

     


 
   
 
   
 
   
 
 
Gran Canaria   
Kart
D.norske skolen
Dyr og insekter  
Flyplassen
Historie  

Hoteller

Jardin Botanico  
Julekrybber
 Landbruk  
Langtidsferie
Mat
Museer  
Planteliv
Reiseselskaper  
Rundtur på øya
Sjømannskirken  
Vann
Vær  
Webkamera
 
Steder  
Amadores
Arguineguin  
Las Palmas
Puerto Rico  
Roque Nublo
San Bartolome  
San Nicolas
Santa Lucia  
Tejeda
Veneguera  
Linker
Start  
St art
   
 

 

 

 

Rundtur på Gran Canaria

I, II, III, IV

  

Ved å holde pekeren over f. eks "Arguineguin" på kartet vil du kunne 
klikke deg videre til sider med informasjon om dette stedet.

 

Kartet over gir en grov oversikt .
Du får vanligvis et forholdsvis detaljert kart med når du leier bil, men bra kart kan også kjøpes i noen av kioskene.
  

 

   

Forhåpentligvis åpnes den nye vestkystveien for alle
vinteren 2017/2018

NB! mars 2017:
Høsten 2016 ble den gamle vestkystveien stengt for godt!
Den omlagte veien mellom San Nicolás og Andén Verde (videre til El Risco og Agaete) er nesten ferdig.
Nye tunnel fram til Andén Verde er åpnet for kolonnekjøring 2 ganger i døgnet - men kun for godkjente kjøretøy.
Inntil videre må en altså velge andre alternativ - over toppen av øya.

   
         
For den som har leiebil kan det være en god ide å sette av en dag til en tur rundt øya. Det er imidlertid en fordel å ha litt erfaring fra bilkjøring i utlandet - og det bør legges til at dersom du er ukomfortabel med kjøring på norske Vestlandsveier som f. eks. fjellovergangen mellom Aurland og Lærdal er det kanskje lurt å unngå vestkysten av Gran Canaria og enkelte av strekningene inne på øya.
Følg også godt med på værmeldingen før du legger i vei - det er en strekning på et par mil sør for Agaete på vestkysten som sperres av når det regner - på grunn av risikoen for steinsprang og ras. Her er det ingen omkjøringsmuligheter - så den raskeste veien tilbake til Maspalomas eller Puerto Rico - om en skulle være på vei sørover fra Galdar når denne strekningen blir stengt - er da faktisk helt tilbake til Las Palmas og motorveien videre sørover østkysten.
Beregn også rikelig med tid for turen, - helt fra Agaete til Mogandalen er veien smal og svingete med ganske store høydeforskjeller.

 

 

Første etappe
 

Vi starter denne rundturen i Puerto Rico, tidlig om morgenen. Trafikken er da ikke så stor - mange har vært oppe sent og tøyer gjerne tida i senga litt når de har ferie. Ta med vann og mat til en liten piknik på veien. Glem ikke fotoutstyr - det blir garantert mange fotomuligheter i løpet av dagen.
Hvis du ikke har fylt bensin kan du gjøre det i Arguineguin, det ligger også flere bensinstasjoner langs motorveien.

Den første etappen følger kystveien fra Arguineguin til Maspalomas, veien er noe svingete, men forholdsvis bred og gir fint utsyn utover sjøen flere steder (-Et raskere alternativ er å kjøre motorveien fra Arguineguin).
Gjennom Maspalomas og Playa del Inglés kan trafikken være tettere men tidlig på dagen skulle det gå greit.

Østkysten
 

Et stykke nordøst for  Maspalomas kan du svinge inn på motorveien og følge denne helt til Las Palmas. Denne strekningen blir en ren transportetappe, de fleste kom jo denne veien fra flyplassen.

Det er gjort en god del for å pynte opp med blomsterbeplantninger og palmer langs motorveien. Kunstig vanning holder liv i beltet nærmest veien men løfter en blikket litt ser en hvilken utfordring det må ha vært å drive jordbruk her tidligere. Rester av steinsatte vanningsanlegg og møysommelig ryddete jordstykker vitner om det.

Langs motorveien og i nærområdene innenfor ligger landsbyer og større byer som også er verdt et besøk,  Ingenio med bl. a.  sitt steinmuseum og julekrybben - og Telde, den nest største byen på Gran Canaria med et interessant gammelt sentrum og fødestedet til den spanske politikeren og diplomaten Fernando Leon y Castillo (det er i dag et lite museum).
Et stykke før Las Palmas passerer du forresten IKEA (med svenske kjøttboller og Ahlgrens bilar - for den som må ha dét).

Las Palmas
 

Inn mot Las Palmas tetner trafikken til og det kan være tendenser til kødannelse på motorveien. Ta det med ro når du nærmer deg sentrum (motorveien går langs  kysten helt inn til sentrum av byen) og følg med på skiltene så går det greit å komme videre vestover. Det er tofelts vei gjennom byen og motorvei et godt stykke langs nordkysten også.
Like før du svinger vestover har du flott utsikt over havnen i Las Palmas. Her ligger det ofte cruiseskip, oljeplatformer og andre båter som bunkrer for seilinger over Atlanteren, nordover til Europa eller videre sørover Afrika-kysten.

Se nærmere på Las Palmas en annen gang. La Casa de Colon (huset til Colombus), Castilla de la Luz (festningsanlegg fra det 16. århundre), El Museo Canario, Canterasstranden, innkjøpsgater, gallerier og konserter m.m. kan du utsette til senere - ellers vil hele dagen gå med her i byen.

Neste etappe: Nordkysten

 

 

 
Oversikt
Start Jardin Botanico Reiseselskaper   Amadores Santa Lucia
Kart Julekrybber Rundtur på øya   Arguineguin Tejeda
Den norske skolen Landbruk Sjømannskirken   Las Palmas Veneguera
Dyr og insekter Langtidsferie Vann   Puerto Rico Linker
Flyplassen Mat Vær   Roque Nublo Start
Historie Museer Webkamera   San Bartolome  
Hoteller Planteliv     San Nicolas  
 Start

All pictures
©
GN

www.norwegen1.com
www.grancanaria2000.com
www.links4students.com
www.otta2000.com
Geir Neverdal
 (Lektor)

 

(Vi har selvsagt ingen kontroll med innholdet på de sidene som det linkes til - men forsøker så langt som mulig å velge seriøse og nyttige nettsteder. Internettet er imidlertid i stadig 
forandring, av og til overtar enkeltpersoner og "bedrifter" i nettets "gråsone" nettadresser som tidligere har vist til nyttige og informative sider. Det forekommer dessverre også 
at nettsider blir "hacket" og får forandret innhold.  Dersom du finner feil - eller om noen av linkene her skulle peke til tvilsomme sider  vil vi gjerne få tilbakemelding slik at vi kan 
rette dette opp. Vi minner videre om at dette er en gratistjeneste og at vi selvsagt ikke kan ta noe ansvar for konsekvenser av mulige feil som måtte finnes på disse sidene 
eller de sidene det linkes til. Vær generelt kritisk til all informasjon du finner på Internett - og sjekk også med andre kilder dersom det er noe som er viktig for deg.)