Klikk her for et større kart over Gran Canaria.
Informasjon og linker
 

     

 
 
   
 
   
 
   
 
 
Gran Canaria   
Kart
D.norske skolen
Dyr og insekter  
Flyplassen
Historie  

Hoteller

Jardin Botanico  
Julekrybber
 Landbruk  
Langtidsferie
Mat
Museer  
Planteliv
Reiseselskaper  
Rundtur på øya
Sjømannskirken  
Vann
Vær  
Webkamera
 
Steder  
Amadores
Arguineguin  
Las Palmas
Puerto Rico  
Roque Nublo
San Bartolome  
San Nicolas
Santa Lucia  
Tejeda
Veneguera  
Linker
Start  
St art
   
 

 

 

 
Las Palmas de Gran Canaria
 
 

Hundestatuene foran Santa Ana-katedralen
(latinsk 'canes' - hund)


Provinshovedstaden Las Palmas med sine rundt 380.000 innbyggere  ligger nordøst på øya og er det nærmeste en kommer en storby på Kanariøyene.

Byen ble grunnlagt i 1478 og fikk fra første stund betydning som mellomstasjon for den transatlantiske skipsfarten. Allerede Columbus gjorde et opphold her og lastet forsyninger da han i 1492 la ut på sin første ferd for å finne sjøveien til India - og i stedet oppdaget Amerika.

Huset han den gang bodde i tilhørte den første spanske guvernøren på Gran Canaria og er fremdeles bevart. Det ligger bak Santa Ana-katedralen. Senere gjorde Columbus flere opphold her i forbindelse med de andre Amerika-reisene sine.
I dag er huset et museum: Casa de Colon Huset til Columbus.  Det inneholder interessante samlinger - men kan også være et turmål i seg selv for den som vil se tidlig spanskkanarisk arkitektur og håndverksarbeid.

Las Palmas har ikke noe tydelig sentrum. Byen er langstrakt og i den sørlige enden finner du gamlebyen med Santa Ana-katedralen og Casa de Colon. Handlestrøket med den bilfrie Calle Mayor de Triana ligger imidlertid nærmere det geografiske sentrum av byen.

 

Sang og underholdning 

 

 

Karnevalstilstander i gågaten i Las Palmas før opptoget i forbindelse med de hellige tre konger 'Los Reyes Magos'.

 

Mer informasjon kommer senere

 

 

   
 

 

 
Oversikt
Start Jardin Botanico Reiseselskaper   Amadores Santa Lucia
Kart Julekrybber Rundtur på øya   Arguineguin Tejeda
Den norske skolen Landbruk Sjømannskirken   Las Palmas Veneguera
Dyr og insekter Langtidsferie Vann   Puerto Rico Linker
Flyplassen Mat Vær   Roque Nublo Start
Historie Museer Webkamera   San Bartolome  
Hoteller Planteliv     San Nicolas  
 Start

All pictures
©
GN

www.norwegen1.com
www.grancanaria2000.com
www.links4students.com
www.otta2000.com
Geir Neverdal
 (Lektor)

 

(Vi har selvsagt ingen kontroll med innholdet på de sidene som det linkes til - men forsøker så langt som mulig å velge seriøse og nyttige nettsteder. Internettet er imidlertid i stadig 
forandring, av og til overtar enkeltpersoner og "bedrifter" i nettets "gråsone" nettadresser som tidligere har vist til nyttige og informative sider. Det forekommer dessverre også 
at nettsider blir "hacket" og får forandret innhold.  Dersom du finner feil - eller om noen av linkene her skulle peke til tvilsomme sider  vil vi gjerne få tilbakemelding slik at vi kan 
rette dette opp. Vi minner videre om at dette er en gratistjeneste og at vi selvsagt ikke kan ta noe ansvar for konsekvenser av mulige feil som måtte finnes på disse sidene 
eller de sidene det linkes til. Vær generelt kritisk til all informasjon du finner på Internett - og sjekk også med andre kilder dersom det er noe som er viktig for deg.)